about

About Visualbird.

About the brand. VISUALBIRD is een creative studio gevestigd in Haarlem, opgericht door Tamara Muller in 2016.

VISUALBIRD richt zich op graphic en interieur design. Twee werelden die in elkaars verlengde liggen, elkaar complementeren. VISUALBIRD gelooft dat het één niet zonder het ander kan. De verbindende factor? Het concept, dat is het fundament voor zowel interieur als vormgeving. Door branding, strategie en ontwerp met elkaar te combineren komt VISUALBIRD tot een design wat jouw merk of interieur naar een hoger level tilt.

VISUALBIRD is verfijnd, helder en sterk door eenvoud. Let me visualize your story!

VISUAL
design

Visualbird about Tamara Muller

About the bird.

Bird: vogel (m); griet (v)

Een vogel heeft een breed perspectief op de wereld, overzicht, vrijheid, sierlijkheid en schoonheid. Een griet, zo zegt Van Dale, is een (informeel) meisje. Eigengereid, met humor, een spring in ‘t veld (zo scheef mijn oma ooit in mijn poezieboek en het klopt nog steeds). Ik ben een mensen-mens, verwonder mij het liefst over dagelijkse dingen, heb oog voor detail en voel een natuurlijke aantrekkingskracht tot schoonheid. De natuur en design spelen daarin de hoofdrol. 

BEHIND THE BRAND 
Tijdens mijn Bachelor studie Interior Design & Styling aan de Jan des Bouvrie Academy ging mijn hart voornamelijk uit naar de conceptfase en de vormgeving van mijn eindontwerpen. Een verhaal, merk, strategie of interieur visualiseren en de gebruiker daarvan centraal stellen. Een interieurontwerp kan technisch heel goed zijn maar als je dit niet visueel aantrekkelijk weet over te brengen aan de klant mis je de essentie. Mijn kracht is niet alleen een functioneel ontwerp te maken maar dit ook in woord en beeld helder te vertalen. 

Mijn sociale vaardigheden zorgen ervoor dat ik mijn klant met plezier tracht te doorgronden om een beeldend verhaal te vertellen dat raakt. Visualbird heb ik in het leven geroepen om stories visible te maken. Ik ben een beeldmaker. Imagination starts here ~

creative
bird

“Eventually everything connects - people, ideas, objects. The quality of the connection is the key to quality per se.” - Charles Eames